AZN747

搜索

首位菲藉「天使」 Kelsey Merritt

作為每年嘅娛樂盛事,美國內衣品牌Victoria's Secret(VS)嘅年度Fashion Show一直都有指標性嘅作用,能夠成為其中嘅一員對於好多女模特兒黎講都係恨都恨唔到嘅成就。而又唔講唔知,原來咁多年VS個台上都冇出現過菲律賓藉嘅模特兒——直到今年!

今年嘅VS Fashion Show將會於11月舉行,而近日有關方面就開始咗模特兒嘅試鏡,其中菲律賓藉、美國混血模特兒Kelsey Merritt就成功被選中,成為歷年來第一位登上VS舞台嘅菲律賓模特兒。Kelsey於今年較早時期已經成為VS Sports嘅硬照模特兒,今次再進一步行入年度盛事,唔單止佢本人開心,菲律賓人亦為呢位充滿陽光朝氣嘅長腿女神高興!翻查一下亦發現菲律賓網民已經講咗佢幾個月架啦!

不過呢個年代凡事都有Haters架啦,有菲律賓網民就認為Kelsey「唔夠菲律賓」,話佢有美國血統,樣子打扮都偏歐美系,與一般菲律賓人(或亞洲人)大不相同,所以佢根本就唔算「正宗」菲律賓人,代表唔到菲律賓。對此Kelsey於Twitter上以菲律賓「邦板牙(Pampanga)語」回應,指自己從小於菲律賓出生長大,直到上年先移民美國,比起好多自稱係菲律賓人但從未到過菲律賓嘅人「更菲律賓」。

估唔到對某啲菲律賓人黎講,身份認同唔係心理層面嘅嘢,而係外貌層面嘅嘢,咁死啦,成日都有人話我似金正恩架喎…

滿面雀斑,但係有幾分似英國夏利太子嘅半黑老婆!  

这个面部皮肤也太...

身材不错,皮肤太差。