AZN747

搜索

來自加國 920匹鷗翼超跑ICON

同你講加拿大有間擅長改裝保時捷(Porsche)嘅公司叫Anibal Automotive,真係未必知。
唔緊要,佢哋喺約四個月前公布名為ICON嘅超跑大計,呢款車限量生產50部,雖然冇講明係建基於乜嘢底盤,但憑住廠方近月陸續公布嘅video teaser分析,ICON好可能係建基於保時捷991型或997型911 Turbo。

引擎方面,配911 Turbo S嘅3.8公升水平對向六汽缸Twin Turbo引擎,最大馬力聲稱可達920匹,四輪驅動,0至100km/h加速僅需2.4秒。咁極速呢?未有公布。

ICON車身配鷗翼式車門,碳纖陶瓷碟,望望吓啲尾燈都幾似911喎,喂!咁ICON會唔會只不過係部「笠」咗套激改大包圍,裝咗對鷗翼車門同激改引擎嘅911 Turbo S咋?

鷗翼門係好睇唔好食。左右嘅車如果停得太近,你嘟唔駛開門。

dragondick 发表于 2017-10-24 03:37
鷗翼門係好睇唔好食。左右嘅車如果停得太近,你嘟唔駛開門。

哈哈, you are so funny.