AZN747

搜索

咁多人話希望車房只做華人, 但你們會用實際行動支持嗎?

早兩晚同幾個雞虫frd食飯吹水. 講開車房好多同胞都認為車房應該只做華人. 唔想我地啲女女被鬼佬阿差污染. 不過在商言商, 班keeper唔做鬼佬阿差賺少1好多錢. 要佢地純粹出於愛國之心, 放棄賺鬼佬阿差啲錢實在有點太天真太傻.

記得之前都有過幾間chinese only garage, 不過penthouse crib, 桃色娃娃谷已經收左皮, 立春園又處於頻死狀態, 證明只靠華人市場好難生存. 尤其中國妹又嫌140/30m佢地折90太少, 唔肯做. 韓國妹一日冇十個八個客又馬上跳槽. 我認為凡事都有取捨. 要chinese only garage就要放棄某啲嘢; 比如, 接受garage加價, 接受服務冇咁好, 接受女女冇咁靚, 用實際行動 (去消費) 支持chinese only garage (就算冇咁好都幫襯自己人). 否則, 一邊嘈話garage唔應該接鬼佬阿差客, 但chinese only garage貴多十蚊八蚊又唔濟, 又嫌只做華人客嘅中國妹唔夠韓國人工改造嘅職業妓女靚, 其實真係好戇居.

兄弟們來投票, 睇下大家對呢個問題點睇.

单选投票, 共有 63 人参与投票
您所在的用户组没有投票权限

大家都係俾錢happy, 公道點好... 只接華人唔通會乾淨D? D女話只do中國人就話啫, 佢有權咁做. 人地射精就污染你射精就係潔靜? Come on man, stop thinking Chinese is better than others.

你应该从实际层面去分析下现在所谓做得好的华人场有几个?好的亚洲人的场子根本就是韩国妹在做,问题的根本就是素质性价比差太远,而不是garage是否只做华人。

我觉得如果有人排斥那些没有卫生,有异味的人,可以只用中文写POST,回POST,就像我一样,我们不能控制别人接什么客人,但我可以有我使用文字的权利。因为我不欠任何人的。

好多時係唔係淨做華人生意,場主嘟冇得控制,因為呢個喺自由社會,條女話唔做鬼同差,場主嘟冇扶咖。

市場經濟,平等社會,誰家價平貨好我就去哪家。Chinese Only? I don't give a shit.

我支持制作华人

由此可見. 我地華人就係衰在唔齊心. 我地又想我地華garage唔做鬼佬. 但係比多些少又唔肯. 自己人都唔幫自己人.

only 2 ppl voted    不支持 chinese only garage

then i wonder why did 桃色娃娃谷 and  立春園 gg..very interesting phenomenon

happypooning 发表于 2014-3-12 19:29
only 2 ppl voted    不支持 chinese only garage

then i wonder why did 桃色娃娃谷 and  立春園 gg..ver ...

because ppl only say they support, but not with actual support with 實際行動.

koreans are very united. they only buy their own cars and electronics. even if their own stuff is lower value they will still support. so that is why samsung and hyundai is successful today.

sadly, our bros say they support, but they refuse to pay a dime extra for real support

呢嗰叫做: 寧願打假波,唔食健康菜!